مطالب علمی

تفاوت بین تزریق ژل و بوتاکس در چیست؟

تفاوت کاربرد ژل و بوتاکس

کاربرد اصلی بوتاکس، کمرنگ و محو کردن چین و چروک‌های صورت است. عامل ایجاد شدن خطوط و چین و چروک بر روی صورت، تغییر شکل عضلات صورت بر اثر افزایش سن است. بوتاکس این عضلات را در حالت استراحت قرار می‌دهد و اینگونه باعث صاف شدن پوست و جوان‌سازی چهره می‌شود. بوتاکس سمی است که از باکتری بوتولینوم به دست می‌آید. این سم مسیر پیام‌های عصبی که به عضلات مربوطه ‌می‌روند را مسدود می‌کند. این کار باعث می‌شود تا فعالیت عضلات در ناحیه‌ای که چین و چروک ایجاد شده، کاهش یابد و این خطوط کمرنگ‌تر شوند یا حتی از بین بروند. تزریق بوتاکس به خصوص برای ترمیم خطوط خنده در اطراف دهان، خطوط سه تایی گوشهی چشم و خط اخم موثر است.

ژل‌های پر‌کننده که به آن‌ها فیلر پوستی هم گفته می‌شود، اگر چه در برطرف کردن چین و چروک با بوتاکس شباهت دارند اما کاربرد‌های دیگری نیز دارند که آن‌ها را منحصر به فرد می‌سازد. این ژل‌ها علاوه بر محو کردن خطوطی که بر اثر افزایش سن به وجود می‌آیند، می‌توانند به پوست و بافت‌های شما حجم ببخشند. از طرف دیگر، مواد تشکیل دهنده‌ ژل‌ها این مزیت را دارند که سلول‌های پوست شما را تحریک می‌کنند تا کلاژن بیشتری تولید کنند. کلاژن ماده‌ای در بدن است که باعث ایجاد خاصیت کشسانی و استحکام در پوست می‌شود. با افزایش سن، تولید این ماده به تدریج کاهش می‌یابد و پوست دچار افتادگی و چروک می‌شود. افزایش تولید کلاژن باعث می‌شود تا افتادگی پوست برطرف شود و طراوت و جوانی به چهرهی شما برگردد.

ماندگاری اثر ژل و بوتاکس چقدر متفاوت است؟

تزریق بوتاکس برای اکثر افراد موفقیت‌آمیز است و می‌تواند تا حد زیادی انتظارات آن‌ها را برآورده کند. عوارض نامطلوب این روش، بسیار خفیف و گذرا هستند و حتی ممکن است اصلا آن‌ها را حس نکنید. البته در بعضی افراد که مشکلات و بیماری‌های خاصی دارند، ممکن است بوتاکس نتواند کار خود را به طور کامل انجام دهد و نتیجه‌ ‌ایده‌آل به دست نیاید. به همین دلیل بررسی شرایط پزشکی شما قبل از تزریق بسیار مهم است تا از بروز مشکلات این چنینی پیش‌گیری شود. تزریق بوتاکس نیاز به دوران نقاهت و ریکاوری ندارد و شما می‌توانید بلافاصله به روال عادی و روزمره‌ زندگی خود برگردید. ماندگاری نتایج بوتاکس می‌تواند تا حدود ۳ الی ۴ ماه باشد. بعد از این مدت، برای حفظ نتایج به دست آمده، نیاز به تکرار تزریق خواهید داشت.

ژل‌های پر‌کننده یا همان فیلر‌ها می‌توانند به اندازه‌ بوتاکس موثر و کارآمد باشند اما ماندگاری آن‌ها طولانی‌تر است.
فیلرهای پوستی انواع مختلفی دارند که هر کدام برای یک ناحیه از بدن مناسب هستند و به طور کلی ماندگاری آن‌ها بین ۶ ماه تا ۲ سال می‌تواند باشد. بنابراین ماندگاری دقیق فیلر‌های پوستی بستگی به نوع فیلر، ناحیه‌ تزریق و تکنیک انتخابی پزشک دارد. علاوه بر این‌ها، میزان متابولیسم بدن هر فرد بر سرعت جذب ژل‌ها توسط بدن تاثیر می‌گذارد. هر چه متابولیسم شما بیشتر باشد، ژل زود‌تر جذب می‌شود و اثر آن کمرنگ می‌شود.

عوارض تزریق ژل کمتر از بوتاکس است؟

مانند تمام فرآیند‌های پزشکی، تزریق ژل و بوتاکس می‌تواند با عوارضی پیش‌بینی نشده همراه باشد. اما به طور کلی این تکنیک‌ها نسبت به عمل‌های جراحی که برای جوان‌سازی و بهبود پوست انجام می‌شوند بسیار ایمن‌تر هستند و در قریب به اتفاق موارد، بدون هیچگونه عوارضی به نتیجه‌ مطلوب می‌رسند. عوارضی که بوتاکس یا ژل می‌توانند به همراه داشته باشند، به موارد خفیفی مانند کبودی و قرمزی پوست محدود می‌شوند که پس از مدتی از بین ‌می‌روند. البته اگر شما کاندیدای مناسبی برای استفاده از این ماده‌ها نباشید، ممکن است بدن شما واکنش‌های منفی به تزریق نشان دهد و به عنوان مثال دچار سردرد یا واکنش آلرژیک شوید. به همین جهت بررسی سوابق پزشکی قبل از انجام تزریق بسیار مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *